Wilma Faber-Kobes

Uitvaartverzorger

Direct contact?

Wilt u meer weten? Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Waarom doe je dit werk graag?
“Vroeger zei ik altijd al dat een baan in de uitvaart mijn droombaan is. Toch belandde ik in de zorg. Nu ik anderhalf jaar uitvaartverzorger ben en iedere dag weer nieuwe dingen leer, weet ik dat ik een goede keuze heb gemaakt. Als uitvaartverzorger kom je vaak op een emotioneel moment bij mensen binnen. Ik haal voldoening uit het helpen en ontzorgen van mensen bij het regelen van een mooi afscheid voor hun dierbare.”

Wat wil jij betekenen voor nabestaanden?
“Ik wil in alle rust naar ze luisteren en met ze meedenken om zo een passende uitvaart voor hun dierbare te regelen. Niks moet en bijna alles is mogelijk. Ik probeer me in te leven in de nabestaanden en samen naar de wensen te kijken om zo een mooie uitvaart neer te zetten.”

Wat zou jij mensen graag willen meegeven?
“Maak de dood bespreekbaar met elkaar. Denk alvast na over je eigen uitvaart, het is vaak een onderwerp waar we het liever niet over willen hebben.”

Wat is je door de jaren heen het meest bijgebleven?
“Ik doe dit werk natuurlijk nog niet zolang, maar tijdens mijn inwerkperiode ondersteunden we bij een uitvaart van een kind. Om te zien hoe jonge ouders een kind moeten missen vond ik pittig en hartverscheurend.”

Hoe zou jouw eigen uitvaart eruit moeten zien?
“Ik hoop dat het nog een hele tijd duurt. Maar mocht het moment daar zijn, dan zou ik graag thuis opgebaard willen worden. Ik zou graag een dienst willen op een leuke locatie waarbij iedereen welkom is. Een dienst met muziek, foto’s, een spreker en bloemen. Vervolgens wil ik graag begraven worden op een natuurbegraafplaats. Ik zou het ook prima vinden dat mijn dierbaren na het afscheid een borrel drinken om het leven te vieren.”

Keurmerk Uitvaartzorg

Westera Uitvaartverzorging hecht waarde aan professionele en kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartverzorging.

Branchevereniging

BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) hanteert strenge criteria op het gebied van kwaliteit.

"Ik leef nu, dus wil ik nu ook alles regelen"

"Als je alles weten zou van morgen, dan had je vast niet minder, maar nog levensgrotere zorgen"

"Het verdriet om het sterven van een kind is met niets te vergelijken, het is alles overheersend"

"Samen is ons sleutelwoord"

google-site-verification=xZmeEgY1JRj4_ITRGPi4HShVNcGZq0y8NaYeDt-a3pM