Westera Uitvaartverzorging

Actief in Drenthe, Groningen en Friesland

 Het is alweer ruim 45 jaar geleden dat Peter Westera in Vries uitvaartverzorger werd voor de plaatselijke uitvaartvereniging. Al snel ging hij – en later ook de verschillende medewerkers – aan de slag voor een groot aantal uitvaartverenigingen en -verzekeringen in de regio.

Zoon Matthias trad later in de voetsporen van zijn vader en woont nu met zijn vrouw Karin in het woonhuis grenzend aan het kantoor aan de Oude Rijksweg in Vries. Al ruim 45 jaar staat Westera Uitvaartverzorging voor een betrokken, warme en persoonlijke dienstverlening met aandacht voor details. Het team bestaat uit acht deskundige en ervaren medewerkers.

Verzekeringen en verenigingen
Door de jaren heen is er ontzettend veel veranderd. Westera Uitvaartverzorging regelt inmiddels alles rond het afscheid, maar in het verleden ging dat er anders aan toe. In het begin van de 20ste eeuw was een begrafenis nog een vorm van noaberschap. De toenmalige verzekeringen dekten slechts de kosten van de leedaanzegger, de koets en de dragers. Andere zaken werden geregeld of gefinancierd door familie, vrienden en buren.

Alles goed geregeld
Tegenwoordig is het normaal dat een uitvaartondernemer een begrafenis of crematie volledig kan verzorgen. Naast de zorg voor de overledene gaat het om zaken als de rouwkaarten, rouwadvertenties, bloemen, een rouwstoet en de muziekkeuze. Maar ook de koffietafel, bedankkaarten, de gedenksteen en de grafverzorging behoren tot de mogelijkheden.

Naast deze reguliere zaken helpt Westera Uitvaartverzorging ook speciale wensen te realiseren, want extra’s zijn normaal bij Westera Uitvaartverzorging. Zo kan bijvoorbeeld uw huis worden beveiligd tijdens de uitvaart, zodat inbrekers geen kans krijgen en begeleidt Westera Uitvaartverzorging u bij het verzorgen van de overledene.

 

Direct contact?

Wilt u meer weten? Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Keurmerk Uitvaartzorg

Westera Uitvaartverzorging hecht waarde aan professionele en kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartverzorging.

Branchevereniging

BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) hanteert strenge criteria op het gebied van kwaliteit.

"Ik leef nu, dus wil ik nu ook alles regelen"

"Als je alles weten zou van morgen, dan had je vast niet minder, maar nog levensgrotere zorgen"

"Het verdriet om het sterven van een kind is met niets te vergelijken, het is alles overheersend"

"Samen is ons sleutelwoord"

google-site-verification=xZmeEgY1JRj4_ITRGPi4HShVNcGZq0y8NaYeDt-a3pM