Afscheid en kinderen

Extra aandacht en ondersteuning

Ieder afscheid is ingrijpend. Maar op het moment dat kinderen een rol spelen, is extra aandacht en ondersteuning zeer belangrijk. Daarom bieden wij extra zorg bij het verlies van een kind en hebben we oog voor kinderen die een dierbare zijn verloren.

Verlies van een kind
Het verliezen van een kind is het ergste wat ouders kan overkomen. Wij besteden extra zorg aan de uitvaart van kinderen en begeleiden en steunen u waar we kunnen. Het maakt daarbij niet uit hoe jong of oud uw kind is geworden: het is en blijft uw kind, ook als hij of zij bijvoorbeeld al een eigen gezin heeft. Wij nemen u praktische zaken uit handen, zodat u in alle rust goed afscheid kunt nemen.

Daarnaast kunnen we u – wanneer u daar behoefte aan heeft – doorverwijzen naar hulpverlenende instanties. Ook hebben we een aantal boeken voor u over het omgaan met dit immense verlies.

Kinderen die een dierbare zijn verloren
Ook aan kinderen die een dierbare verliezen, besteden we bij de uitvaart extra aandacht. Het verlies van een vader of moeder, broer of zus, of opa of oma is immers een zeer verdrietige ervaring. Het is daarom belangrijk om kinderen bij een uitvaart te betrekken en vragen vooral eerlijk en duidelijk te beantwoorden. Ook over dit onderwerp hebben we verschillende boeken beschikbaar die u hierbij kunnen helpen.

Direct contact?

Wilt u meer weten? Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Keurmerk Uitvaartzorg

Westera Uitvaartverzorging hecht waarde aan professionele en kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartverzorging.

Branchevereniging

BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) hanteert strenge criteria op het gebied van kwaliteit.

"Ik leef nu, dus wil ik nu ook alles regelen"

"Als je alles weten zou van morgen, dan had je vast niet minder, maar nog levensgrotere zorgen"

"Het verdriet om het sterven van een kind is met niets te vergelijken, het is alles overheersend"

"Samen is ons sleutelwoord"

google-site-verification=xZmeEgY1JRj4_ITRGPi4HShVNcGZq0y8NaYeDt-a3pM