Anita Kolen

Uitvaartverzorger

Direct contact?

Wilt u meer weten? Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Hoelang doe je dit werk al?
“Ik ben een jaar geleden begonnen. Nadat ik jarenlang werkzaam was in de retail en horeca, wilde ik graag meer voldoening halen uit mijn werk door iets voor anderen te kunnen betekenen. Uitvaartverzorger zag ik altijd als een mooi en waardevol beroep. Nu ik het mag uitoefenen, vind ik mijn werk nog steeds iedere dag waardevoller worden.”

Wat wil jij betekenen voor nabestaanden?
“De dagen na een overlijden kunnen heel overweldigend zijn. Het is dan fijn om als uitvaartverzorger te kunnen meedenken en om nabestaanden te kunnen ondersteunen en begeleiden om zo samen een unieke, mooie en vooral heel persoonlijke uitvaart te organiseren.”

Wat zou je mensen graag willen meegeven?
“Kijk om je heen en zie wat echt telt. Koester, heb lief en luister naar wat je hart je vertelt. En ook al is het misschien lastig; maak de dood bespreekbaar. Sta stil bij wat voor jou belangrijk is in het leven en zorg ervoor dat nabestaanden op de hoogte zijn van je uitvaartwensen.”

Hoe zou jouw eigen uitvaart eruit moeten zien?
“Mijn uitvaart zal in besloten kring zijn met iedereen om mij heen die ik liefheb. Ik zou graag thuis in mijn vertrouwde omgeving opgebaard willen worden om op de dag van het afscheid met elkaar naar een mooie locatie aan het water gaan. Er zal veel tijd zijn om herinneringen te delen met elkaar en om te proosten op het leven. Er zal muziek waar ik altijd naar luister te horen zijn en foto’s te zien zijn van mooie, fijne en bijzondere momenten. Geen droevige dag waarbij iedereen in het zwart gekleed is, maar een dag met een lach en een traan. Daarna zal mijn familie mij naar het crematorium begeleiden en voor het laatst afscheid van mij nemen.”

Hoe zorg jij dat je natuurlijk betrokken bent?
“Door echt te luisteren probeer ik altijd zo goed mogelijk de wensen te achterhalen. Mijn rol is om te luisteren naar wat er gezegd wordt, maar vooral naar wat er niet gezegd wordt. Iedere uitvaart is uniek en mijn rol daarin pas ik aan op de wensen. Ik zal voor alles zorgdragen wat nabestaanden niet zelf willen of kunnen doen. Dit betekent naar voren stappen op momenten dat het nodig is, of juist de ruimte geven en op de achtergrond aanwezig zijn.”

Keurmerk Uitvaartzorg

Westera Uitvaartverzorging hecht waarde aan professionele en kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartverzorging.

Branchevereniging

BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) hanteert strenge criteria op het gebied van kwaliteit.

"Ik leef nu, dus wil ik nu ook alles regelen"

"Als je alles weten zou van morgen, dan had je vast niet minder, maar nog levensgrotere zorgen"

"Het verdriet om het sterven van een kind is met niets te vergelijken, het is alles overheersend"

"Samen is ons sleutelwoord"

google-site-verification=xZmeEgY1JRj4_ITRGPi4HShVNcGZq0y8NaYeDt-a3pM