Verenigingen

Regio Drenthe en Groningen

 

40 jaar ervaring

40 jaar geleden werd Peter Westera uitvaartverzorger in Vries voor de plaatselijke uitvaartvereniging. Vanaf die tijd werkt hij, en in een later stadium met medewerkers, voor een groot aantal uitvaartverenigingen en uitvaartverzekeringen in onder andere de regio’s Vries, Norg, Roden, Eelde-Paterswolde, Annen, Anloo, Rolde, Eext, Zuidlaren, Peize, Glimmen, Haren, Groningen en het Westerkwartier.

Zoon Matthias is in de voetsporen van zijn vader getreden en woont nu met zijn vrouw Karin in het woonhuis grenzend aan het kantoor. In juli 2009 heeft de zaak het pand betrokken aan de Oude Rijksweg 7 in Vries.

Alles goed geregeld

Westera Uitvaartverzorging regelt op verzoek alles rond het afscheid. In het verleden ging het er allemaal heel anders aan toe dan nu. In het begin van de twintigste eeuw was een begrafenis nog een vorm van noaberschap. De toenmalige verzekeringen dekten slechts de kosten van de leedaanzegger, de koets en de dragers. Veel andere zaken gebeurden door de familie, vrienden en buren. De overledene werd altijd thuis opgebaard, iets waar Westera Uitvaartverzorging nog steeds een groot voorstander van is.

Tegenwoordig is het normaal dat uitvaartondernemers een begrafenis of crematie volledig kunnen verzorgen. Naast de zorg voor de overledene gaat het hierbij om zaken als rouwkaarten, advertenties, bloemen, de rouwstoet en de muziekkeuze tot en met de koffietafel, bedankkaarten, de gedenksteen en de grafverzorging. Naast alle reguliere zaken rondom een begrafenis of crematie helpt Westera Uitvaartverzorging ook speciale wensen te realiseren. Hierbij staan de wensen van de nabestaanden centraal en zal de uitvaartverzorger altijd behulpzaam zijn: want extra’s zijn normaal bij Westera Uitvaartverzorging. Zo kan bijvoorbeeld uw huis worden beveiligd tijdens de uitvaart, zodat inbrekers geen kans krijgen en begeleidt Westera Uitvaartverzorging u bij het verzorgen van de overledene.

Direct contact

Heeft u een vraag?

Bij overlijden: 24 uur per dag bereikbaar

Keurmerk Uitvaartzorg

Westera Uitvaartverzorging hecht waarde aan professionele en kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartverzorging.

Branchevereniging

BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) hanteert strenge criteria op het gebied van kwaliteit.

"Ik leef nu, dus wil ik nu ook alles regelen"

"Als je alles weten zou van morgen, dan had je vast niet minder, maar nog levensgrotere zorgen"

"Het verdriet om het sterven van een kind is met niets te vergelijken, het is alles overheersend"

"Samen is ons sleutelwoord"

google-site-verification=xZmeEgY1JRj4_ITRGPi4HShVNcGZq0y8NaYeDt-a3pM